al contingut a la navegació Informació de contacte

La marca

La marca Noguera Turisme neix com un distintiu que ha de ser capaç d’acollir i també d’expressar la diversitat de la comarca. 

La Noguera és tan diversa que, resumint-la en poques paraules, es pot dir que té muntanyes impressionants i planes infinites; boscos exuberants i secans plens de vida; museus d’art urbà a l’aire lliure, art rupestre i centres d’interpretació; un dels millors cels del món per observar-lo de nit i una pedrera amb fòssils de dinosaures, s’hi pot volar i s’hi pot navegar, s’hi pot escalar i s’hi pot passejar, navegar o fer esport en aigües tranquil·les i en aigües braves, i molts altres atractius que la caracteritzen com una comarca rica en recursos ben diferents.

Amb tota aquesta riquesa per compartir d’una manera responsable i sostenible, s’ha fet necessari un símbol que identifiqui la Noguera, que sigui prou potent com per ser capaç d’aglutinar i de donar cabuda a tots i cadascun d’aquests petits tresors que confereixen a la comarca aquest caràcter divers, que la projecti d’una manera única i inconfusible, i que la mateixa gent de la Noguera s’hi reconegui.

L’obra artística de Benet Rossell i Sanuy, també per única i inconfusible, i pel seu vincle personal amb la Noguera, respon bé a aquests objectius. El Consell Comarcal de la Noguera l'any 2020 inicia el contacte amb la família de l'artista, més concretament amb la seva vídua, Cristina Giorgi i Genesio, per plantejar-li la possibilitat que una obra de pintura de Benet Rossell esdevingués el símbol representatiu de la Noguera.

 Benet Rossell i Sanuy

1471805646_852476_1471805852_noticia_normal.jpg

La família de Benet Rossell i Sanuy va rebre de bon grat la proposta, i el resultat va ser la donació al Consell Comarcal de la Noguera d’una pintura de l’artista, donació aprovada pel Ple del 8 d’octubre de 2020, i formalitzada amb la signatura del conveni per ambdues parts: la Sra. Cristina Giorgi i Genesio, en representació de Benet Rossell i Sanuy, i el Sr. Miquel Plensa i Martínez, president del Consell Comarcal de la Noguera.

El lliurament de la pintura

actePintura.jpeg

L'acte formal de recepció de la pintura es va fer a la seu del Consell Comarcal de la Noguera el dia 18 de març de 2021. La Sra. Cristina Giorgi va voler destacar que Benet Rossell sempre havia conservat el seu vincle amb la comarca i que aquesta pintura seva "és un símbol capaç de representar la gran diversitat del patrimoni històric, cultural i natural de tota la Noguera".

L'obra

 2187.5.a.JPG

En aquesta pintura  s’hi mostren el blau del cel, el marró de la terra, el blau de l'aigua, i el verd de la vegetació, colors travessats per una línia sinuosa negra (que podria dibuixar ben bé una N), tal com és travessada la Noguera per les línies sinuoses dels nostres rius i les carreteres que la recorren. L’adaptació digital de la pintura i la creació de la marca de la Noguera, per una dissenyadora gràfica també de la Noguera, han estat els passos previs al resultat final.

Logo Noguera Turisme

NT-logo-cmyk.jpg

Manual d'imatge de la marca Turisme Noguera 

Captura.PNG