al contingut a la navegació Informació de contacte

5. Tiurana

museu oficis 2.jpg

Tiurana un poble ressorgit de l’aigua:

Poble que es va negar amb la construcció de la presa de Rialb. Molts dels elements s’han transportat a Solés, on s’ha construït el nou poble de Tiurana. Hi destaca la font Sol-Aigua, obra de l’escultor alemany  Christian Tobin, formada per 3 columnes de pedra que es mouen per la força de l’aigua: “la mateixa aigua que ens va ofegar ens dona vida a la nova Tiurana”. L’obra representa una família tradicional. També hi ha l’escultura Foc del Pelegrí i la pintura mural Tiurana surt de l’aigua.

Miradors:

A diversos punts del municipi hi ha instal·lats miradors on es pot gaudir de la cua de l’embassament i les muntanyes del Pirineu. També podràs contemplar el jardí botànic, el paisatge de boscos i camins de senderisme.

Ermita romànica de la Mare de Déu de Solés

Al voltant de l’ermita del segle XI es va construir el nou poble de Tiurana. A les parets del seu interior hi ha destacades pintures d’època barroca a la volta de canó, presbiteri i cambril. També conté moltes referències al Camí de Sant Jaume i la presència de templers així com elements traslladats de l’antic poble com un sarcòfag i una pila baptismal.

Museu d’Oficis

16 espais a l’aire lliure en un petit bosc d’alzineres i roures on recordar la història de l’antic poble de Tiurana mitjançant els oficis que tenia.

S’ofereixen visites guiades (tel. 973 056 046 – www.tiurana.cat)