al contingut a la navegació Informació de contacte

1. Ponts

G0051298.jpg

Santa Maria de Ponts:

És un temple gòtic construït de forma perpendicular al vessant de ponent de l’anomenada Costa de les Forques. A l’interior hi ha el retaule de la Mare de Déu del Roser, instal·lat a la capella del Roser, recinte situat al costat de l’epístola de l’església.

Carrer Major (zona porxada):

El seu recorregut va des de la plaça Planell, situada al centre de la vila, fins a la plaça de l’Església, ubicada en un dels extrems de Ponts. Va ser l’eix del primer recinte clos de l’antiga vila o oppido de Ponts, configurat en el decurs dels segles XI i XII.

Sant Pere de Ponts:

Damunt del turó del Tossal de les Forques, des d’on es divisa tot el municipi. L’església és un edifici d’una sola nau amb capçalera trilobulada, formada per tres grans absis disposats en forma de creuer.

L’abril de 1931 va ser declarada Monument Nacional de Catalunya per la Generalitat Republicana. S’ofereixen visites guiades (tel. 696 415 207).

Santa Cecília de Torreblanca

Als afores del nucli de Torreblanca, enmig de camps de conreu, trobem l’edifici cilíndric de petites dimensions i d’aparent senzillesa. Té planta circular, coberta amb una cúpula semiesfèrica, amb una finestra i tres ulls de bou de doble esqueixada.

La Torre de Dàdila

Es tracta d’una torre de guaita medieval situada a l’extrem nord-oriental de l’altiplà de la Força, a 7 km de Ponts, observable des del tram de la C-14 que va des de Ponts fins a Artesa de Segre.

Parc Municipal "La Roca del Call"

Parc municipal ubicat a la zona fluvial de Ponts arran del riu Segre. Es troba al costat del canal d’aigües braves de Ponts, on es pot practicar piragüisme. Per a més informació: Club Nàutic Mig Segre, segrecnms@cnmigsegre.cat.