al contingut a la navegació Informació de contacte

1. Artesa de Segre

Castell de Malagastre – Artesa de Segre.jpg

Jaciment arqueològic d'Antona i Castell de Malagastre

A la muntanya d'Antona, es troba el jaciment arqueològic d'Antona, que era un poblat ibèric fortificat, en actiu des del s. IV fins al s. II aC, i es va veure molt afectada per les construccions medievals posteriors. També s’hi han documentat restes corresponents a l'edat de bronze, bàsicament fragments ceràmics.

Les campanyes d'excavació s'han centrat en el castell medieval de Malagastre. És un edifici de planta rectangular amb diverses estances i tres torres, la nord era la de guaita, una gran muralla  ressegueix el vessant del turó.

Seró Espai Transmissor:

El centre conserva restes d'un extraordinari conjunt megalític, del qual destaquen tres estàtues-menhir esculpides fa 5.000 anys. Entre les restes escultòriques trobem els fragments que constituirien, amb els aproximadament 7 metres d'alçada global estimada, l'estàtua-menhir més alta d'Europa.

S’ofereixen visites guiades (tel. 661224195 – www.artesadesegre.cat)

Celler  Vall de Baldomar Vinya l’Hereu i Mas Ramoneda:

Els cellers Vall de Baldomar (tel. 973 402 205 - www.valldebaldomar.com), Vinya l’Hereu (tel. 973 400 472 – www.es.vinyahlhereu.com) i Mas Ramoneda (tel. 670 237 068 - www.masramoneda.com), ofereixen visites guiades al celler en les quals s'explica el procés