al contingut a la navegació Informació de contacte

5. CAMARASA

RB11-0120.JPG

El patrimoni arqueològic, conjuntament amb l'històric i l'arquitectònic, ens permeten conèixer el passat del municipi. El terme municipal de Camarasa gaudeix d'un ric i variat patrimoni arqueològic que ens transporta fins a èpoques remotes.

Baronia de Sant Oïsme:

Hi destaca la torre del castell de Sant Oïsme i l’església  romànica de Sant Bartomeu.

Embassament de Camarasa: 

Té una longitud de 20 km des de la serra del Montsec fins a l’aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa. Al costat de la presa té inici la travessa del congost de Mu fins al poble d’Alòs de Balaguer.

Espai Orígens (Camarasa):

Centre dedicat a la divulgació del patrimoni històric, natural i cultural de la zona de la serra del Mont-roig. Dins de les activitats i visites que organitzen es troben els tallers experimentals relacionats amb la prehistòria al Parc Arqueològic de Sant Llorenç de Montgai, la visita amb tauletes digitals al jaciment neandertal de la Roca dels Bous, a la cova del Tabac o a l’espai de memòria del Merengue, ambdós a la població de Camarasa. També fa rutes guiades a l’embassament de Sant Llorenç de Montgai o a la central hidroelèctrica de Camarasa, i dins del mateix centre hi ha un “escape room”. S’ofereixen visites guiades (tel. 973 420 427- www.espaiorigens.es).

Congost de Mu:

Es pot fer la travessa del congost de Mu des de la presa de l’embassament de Camarasa fins al municipi d’Alòs de Balaguer.

Embassament de Sant Llorenç:

Reserva natural de fauna salvatge, especialment d’aus aquàtiques. S’hi pot practicar piragüisme, pàdel surf i senderisme (www.camarasaactiva.com - www.campinglanoguera.com).

Document Actions