al contingut a la navegació Informació de contacte

5. CAMARASA

RB11-0120.JPG

CAMARASA, LA MÀXIMA EXPRESSIÓ DEL PATRIMONI 

Als Peus de la Serrada del Montsec, Camarasa se situa en una ubicació privilegiada a cavall entre la plana i el Prepirineu de Lleida, essent una combinació paisatgística que se suma el gran valor patrimonial cultural, històric i natural que atresora. A tot això, s'hi sumen els seus pobles, fortament arrelats al treball de la terra que mantenen vius el traç dels grups humans, a més de les tradicions úniques que són els nostres trets diferenciadors de la resta de contrades.

Així, podem veure des dels jaciments arqueològics de més de 70.000 anys d'història amb reconeixement mundial per la Unesco com a patrimoni de la humanitat en la categoria d'art rupestre, monuments medievals, art romànic, fins a la formació dels Pirineus i el rastre dels dinosaures.

Aquest gran patrimoni, conservat i fonamentat en el Geoparc Orígens, declarat Geoparc Mundial per la UNESCO, ens permet seguir la història i la transformació del nostre territori, conèixer com s'ha adaptat i canviat a través de temps, mantenint íntegrament el seu valor natural. Amb un paisatge únic i excepcional, que va des del cel, amb la distinció de destinació Start Light per la UNESCO, fins a la terra amb els magnífics hàbitats naturals vius, com és la Reserva Natural de Fauna salvatge de Sant Llorenç, així com la Roca dels Bous, que ens mostra la vida dels neandertals; la Cova del Tabac i les seves pintures rupestres, la Baronia de Sant Oïsme de l'edat medieval o les trinxeres de la Guerra Civil del Merengue. Un conjunt de pobles amb encant que completen Figuerola de Meià, l'Ametlla o la pròpia Camarasa.

Aquesta unió entre el seu patrimoni i l'entorn natural fa de Camarasa una destinació única i autèntica, per a tota la família, on pots viure ung ran ventall d'experiències durant totes les èpoques de l'any, com la pràctica esportiva d'escalada, esports de l'any, com la pràctica esportiva d'escalada, esports aquàtics, senderisme, running, ciclisme, fotografia. A més, són múltiples els miradors naturals que hi ha repartits pels més de 160 km2 del municipi, on s'albiren els pobles, castells, ermites, els espais de memòria, els embassaments, punts d'observació d'aus, entre altres. Tots aquests espais els gaudeixes en pau i tranquil·lament, de forma natural, mai millor dit.

Per completar l'experiència a Camarasa, hi trobareu diversos allotjaments que acullen amb bonhomia els seus visitants, tenint cura de forma personalitzada, sabent transmetre la seva estima pel territori que els envolta. També, podreu gaudir de la gastronomia local i tastar els millors productes de proximitat si visiteu els diferents restaurants del municipi.

Per a més informació www.camarasa.cat/turisme, trucant al 973 42 00 09 o bé segueix-nos a les xarxes socials.

Veniu a Camarasa i coneixeu l'autèntica expressió del que és el patrimoni.