al contingut a la navegació Informació de contacte

4. ÀGER

Ager.JPG

Port d’Àger:

Vistes panoràmiques de la serralada del Montsec i la vall d’Àger, on es poden fer excursions a peu per les 10 rutes senyalitzades. Des d’aquest punt s’enllaça amb l’antiga Via Romana.

Àger:

La història de la vila d'Àger es perd en el temps. La seva importància geoestratègica la convertí en un enclavament fronterer on se succeïen batalles i conquestes. Destaquen el Barri Antic i a la col·legiata de Sant Pere (1060-1094), temple basilical de tres naus, edifici de transició del romànic, aixecat pel cavaller Arnau Mir de Tost sobre les ruïnes de l’antic castell romà. S’ofereixen visites guiades (tel. 973 455 004 – www.ager.cat).

Dins del terme municipal d'Àger trobem diferents llocs d'interès com ara:

Parc Astronòmic del Monstec (PAM):

Acosta el visitant al món de l’astronomia i la ciència. Està format per l’Exposició Permanent sobre astronomia, ciències de l’espai i protecció del cel fosc; pel planetari l’Ull del Montsec, l’únic planetari Open 3D del món, i pel Parc de Telescopis, amb tres cúpules astronòmiques i diversos telescopis per a observacions tant diürnes com nocturnes (informació i reserves: tel. 973 053 022 - www.parcastronomic.cat).

Congost de Mont-Rebei i embassament de Canelles:

Al congost s’accedeix des del poble de Corçà fins al pàrquing de l’ermita de la Mare de Déu de la Pertusa, punt d’inici de l’excursió a peu, i a l’embassament també s’hi accedeix des del poble de Corçà. A més de senderisme, s’hi pot practicar piragüisme i fer passejades amb embarcació o combinar-les. (www.montsecactiva.com – www.zenithaventura.com). També s’hi pot practicar vol lliure (www.albatros.es - www.alsnuvols.com - www.entrenuvols.comwww.ager-parapent.com).

Congost de Terradets:

Separa el Montsec d’Ares i el Montsec de Rúbies, i hi passen el riu Noguera Pallaresa, la carretera C-13 i el ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur.