al contingut a la navegació Informació de contacte

3. ALGERRI

concurs 027.jpg

Fent un tomb per Algerri trobem:

El Castell, ubicat al capdamunt del turó, accessible pel vessant meridional, ofereix una privilegiada visió panoràmica de tot el terme municipal. Fou una fortalesa al segle II a.c. en el sector nord del districte andalusí de Lleida endegada per Muhammad ibn Lubb de la família dels Banú Qasí. Al segle XVIII, a causa d’un incendi el castell s’abandona.

Actualment, l’església parroquial d’Algerri és Nostra Senyora de la Purificació, construcció de nova planta que s’aixeca sobre l’església parroquial medieval enderrocada. Finalitzat el 1772, l’edifici és d’estil barroc pur i el campanar s’integra al cos tot i que la seva finalització s’estima al segle XIX. 

Des de la sortida del poble, pel camí de la Garriga i pel camí de Cantaperdius, podeu visitar els Trullets, cisternes excavades a la roca de guix a finals del segle XVI per dipositar-hi el raïm premsat per tal d’iniciar el procés de maceració i de fermentació.  

En un ambient de secà, cal destacar la importància de la Font de la Figuera, la Font de Baix (abeurador de bestiar i safareig per rentar la roba), la Font de la Plaça i les diverses fonts naturals distribuïdes pel terme d’Algerri.