al contingut a la navegació Informació de contacte

Photonit 2023, primer congrés d’astrofotografia a Catalunya, del 16 al 18 de juny al Monestir de les Avellanes

Presentació de Photonit 2023 a l'Institut d'Estudis Ilerdencs
Presentació de Photonit 2023 a l'Institut d'Estudis Ilerdencs

DIJOUS 01 JUNY 2023

Els dies 16, 17 i 18 de juny de 2023 tindrà lloc el primer congrés d’astrofotografia que se celebra a Catalunya, Photonit 2023, al Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer).

 

Impulsat per Ramon Ignasi Canyelles, monitor Starlight, Photonit 2023 compta amb la col·laboració del Parc Astronòmic Montsec, el Monestir de les Avellanes, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Noguera.

 

Durant els tres dies, amb una quinzena de sessions teòriques i pràctiques programades, es tractaran totes les  disciplines de fotografia nocturna i astronòmica, que són la fotografia de gran camp, la fotografia planetària i la fotografia de cel profund. La ubicació escollida, la Noguera, permetrà treballar l’observació i la fotografia nocturna en el primer cel català certificat com a Starlight, l’any 2013. Actualment aglutina 19 municipis i s’estén fins als 1.400 quilòmetres quadrats d’un cel immillorable per a l’observació i la fotografia astronòmica, tant diürna com nocturna. A més, compta amb l’equipament del Parc Astronòmic Montsec a Àger, que ha encapçalat aquest procés de certificació Starlight del cel de la Noguera.

L’entitat convidada al congrés és l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, i hi participen a més ponents de primera línia com el director del Parc Astronòmic Montsec, Salvador J. Ribas; l’astrofotògraf i guia Starlight al Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, Aleix Roig; el president de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Carles Schnabel; l’astrofísic, astrofotògraf i director tècnic de l’Observatori del Montsec, Kike Herrero,  i el director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, entre altres.

 

Per a més informació i inscripcions, visiteu la web del Monestir de les Avellanes: http://www.monestirdelesavellanes.com/ca/photonit2023