al contingut a la navegació Informació de contacte

El Geoparc Orígens, una destinació turística sostenible i de proximitat

Es publicaran vídeos que mostren la varietat paisatgística excepcional del territori i l’ampla oferta d’activitats que ofereix per a tots els públics.

El congost de Mont-rebei a Àger (la Noguera), que amb Camarasa són les dos portes d'entrada al Geoparc pel sud.
El congost de Mont-rebei a Àger (la Noguera), que amb Camarasa són les dos portes d'entrada al Geoparc pel sud.

DIMECRES 01 JULIOL 2020

El dijous 21, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens comença la publicació d’una sèrie d’audiovisuals per donar a conèixer aquest territori com una destinació sostenible i de proximitat. Els vídeos que mostren la varietat paisatgística excepcional del territori i l’ampla oferta d’activitats que ofereix per a tots els públics.

El Geoparc Orígens abasta un territori de més de 2.000 Km² de 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Àger i Camarasa són les dos portes d'entrada pel sud.

Al Geoparc Orígens es poden tenir experiències tan intenses com descobrir les petjades dels darrers dinosaures d’Europa, volar en globus, practicar barranquisme i caiac, ser pastor per un dia o observar fauna salvatge. Activitats que es fan en petits grups i en contacte amb la població autòctona.

Per tant, el Geoparc Orígens es presenta com una opció turística a tenir en compte en el moment actual on les premisses són evitar aglomeracions i espais tancats. En aquest territori rural hi ha allotjaments familiars que t’acolliran amb total seguretat mentre t’ofereixen una gran varietat de productes locals i una cuina autòctona de primera qualitat.

  

Geoparcs Mundials de la UNESCO, les destinacions més innovadores de turisme sostenible

Els Geoparcs Mundials de la UNESCO són una de les destinacions més innovadores del turisme sostenible, ja què ens apropen al relat de la memòria de la Terra i ens fan connectar amb una natura i una cultura autèntica (encara ara es mantenten vives moltes de les tradicions ancestrals). Des dels Geoparcs es promou que el públic visitant reflexioni sobre l’empremta humana al planeta i l’interpel·la en la seva conservació.

Properes activitats al Geoparc Orígens

Aquest diumenge 24 de maig comença la Setmana dels Geoparcs Europeus, dues setmanes de portes obertes del Geoparcs per celebrar i divulgar el seu patrimoni. Aquest any, des del Geoparc Orígens s’han preparat un conjunt de propostes virtuals sota el títol “Les plantes entre el subsòl i les persones”. Les activitats s’emmarquen en l’Any Internacional de la Salut de les Plantes i en la celebració del vintè aniversari de la Xarxa de Geoparcs Europeus.

Properament es tornaran a iniciar les activitats a l’aire lliure, aturades per la pandèmia COVID19, com el Gaudeix el Geoparc o la presentació de la nova ruta de la Cova del Tabac (Camarasa), una cova prehistòrica que va ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO al 1998 i conté pintures rupestres d’alt valor.

També dins el territori Geoparc es commemoren les festes tradicionals de les Falles (La Pobla de Segur) i els Raiers (Coll de Nargó i La Pobla de Segur) que ara mateix estan replantejant l’esdeveniment per adaptar-lo al marc d’alerta sanitària.