al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

DIMARTS 16 NOVEMBRE 2021

La revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, demanen un canvi urgent de model turístic en un Manifest que reclama que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic ara fa un any, una vintena de Consells Comarcals s’han sumat al Manifest, com és el cas del Consell Comarcal de la Noguera, que recentment ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.700 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme. En una compareixença al Parlament de Catalunya, el passat 14 d’octubre, els impulsors del Manifest van demanar també que es tramiti urgentment una nova llei de turisme, ja que l’actual és de fa pràcticament vint anys i ha quedat obsoleta.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Noguera se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web http://manifest.descobrir.cat/ , així com el llistat complet d’impulsors i adherits.